Обществено обсъждане на отбранителната политика ще се проведе в Шумен
Обществено обсъждане на отбранителната политика ще се проведе в Шумен / panoramio.com

Обществено обсъждане на актуални въпроси от отбранителната политика и „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България2020" ще се проведе в Шумен. Домакин на форума ще бъде Военен клуб, а началния час е 17:00 ч.
Участници в събитието ще бъдат военни и политически експерти, изтъкнати учени, политолози и общественици . В града ще пристигнат проф. д-р Владимир Чуков, доц. д-р Антоний Гълъбов, полковник Бойко Марков от дирекция „Стратегическо планиране", Стойко Петров - съветник на министъра на отбраната и Георги Шарков.

Кампанията е насочена към няколко целеви групи: представители на местните структури на коалиционните партнори в управлението и народните представители в съответните избирателни райони; студенти и преподаватели от военните училища и други висши учебни заведения, които имат направления и специалности, свързани с отбраната и сигурността; областни управители, кметове, съветници и служители в общинските съвети и администрации и в структури, които имат отношение към гражданска защита и военната мобилизация; заети в държавни и частни предприятия с военно производство; офицери от запаса и резервисти; неправителствени организации и водещи журналисти в местните печатни и електронни издания.

Три ще са основните теми по време на обсъжданията: „Промени, рискове и заплахи в средата за сигурност и предизвикателства пред отбранителната политика на Република България. Евроатлантическата и Европейска принадлежност на страната, гарант за нейната сигурност."

Втората е „Бъдещи параметри на отбранителните способности, заложени в „Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България - 2020".

Третата е „Модернизацията на въоръжените ни сили - непосредствена задача на политическото и военното ръководство на страната и неотделима част от „Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България - 2020".