МБАЛ-Шумен
МБАЛ-Шумен / Деян Герговски
От събраните до момента 222 415 лв. в набирателната сметка на дарителската кампания „Помогни сега“ вече са похарчени близо 92 хил. лв. С решение на Общинския кризисен щаб със средства от фонда са заплатени техника и апаратура (ЕКГ апарат и респиратор) за МБАЛ – Шумен на стойност малко над 75 000 лв.

По-рано през седмицата бяха закупени и 200 броя бързи тестове за COVID-19, 12 пулсоксиметри, консумативи и медицинско оборудване. Осигурени са и лични предпазни средства, маски, ръкавици и дезинфектанти за здравните специалисти, медиаторите и за хора с рискови контакти, работещи в социални и общински фирми.

Наличността във фонда към момента е 130 507 лв., който вероятно ще се стопи много бързо през следващите седмици. Затова от общинската администрация отново се обръщат с апел към бизнеса и гражданите да се включат в тази изключително важна инициатива за нашия град. Оттам изказват благодарност към всички, които се включиха в кампанията и припомнят, че само ако сме солидарни, можем заедно да спечелим битката срещу разпространението на заразата.