Напредва кампанията по кандидатстване в гимназиите
Напредва кампанията по кандидатстване в гимназиите / netinfo

89 ученици са приети на втори етап от класирането за елитни гимназии в Шумен след 7 клас, съобщиха за Дарик от РИО. Записалите се след първи етап са 379.

Класиралите се за втория етап могат да подават документи за записване в съответните училища от 17 до 19 юли. На 23 юли ще бъдат обявени свободните места след втори етап на класиране. На 24 и 25 юли в СОУ “Йоан Екзарх Български” ще се подават заявления за трети етап. На 26 юли трябва да бъдат обявени списъците с приетите ученици след него. Записването е предвидено за 27 и 30 юли.

На 31 юли от инспектората ще обявят колко са незаетите места в паралелките след 3 етап на класиране. Училищата, където има свободни места ще организират допълнителен прием на ученици самостоятелно.

Днес директорите на училища, в които кандидатстват деца след завършен 8 клас, представят в РИО списъците с паралелки, в които вече има приети ученици. До края на работния ден ще бъде обявен броят на незаетите места след първи етап на класиране. От 18 до 20 юли в съответните училища ще се подават заявления за втори етап на класиране.