Мъж от Ивански се представял за охранител на паркинг, искал пари от шофьор на камион
Мъж от Ивански се представял за охранител на паркинг, искал пари от шофьор на камион / netinfo

27-годишен мъж е задържан в полицейския арест в Шумен, след възникнал скандал на бензиностанция до шуменското село Ивански. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Около 02:00 часа тази нощ чрез телефон 112 е получено съобщение от 52-годишен мъж, който обяснил, че е възникнал спор между него и друг мъж.

Изпратеният на мястото полицейски екип установил, че мъж, който се представил за охранител е поискал такса за паркинг на товарен автомобил в района на бензиностанцията и не издал касова бележка. Изяснено било, че мъжът, който взел парите не е служител на бензиностанцията, а е жител на село Ивански и бил там с негов познат, и отказал да представи документ за самоличност. При изясняване на ситуацията с водача на товарния автомобил "охранителят" се държал грубо и арогантно. Отведен е в полицейското управление в Шумен за изясняване на самоличността му.

27-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Съставен му е акт за установено административно нарушение и за съзнателно пречене на полицейски служител да изпълни служебните си задължения.