/ ПП ГЕРБ
Областният управител проф. Стефан Желев ще участва в предстоящото открито заседание за обсъждане на изменение на цените на ВиК услугите за 2019 г., насрочено в Комисията за енергийно и водно регулиране на 17 декември, от 13.00 часа.

Кметът на Шумен против увеличението на цената на водата

На заседанието проф. Желев ще изрази позицията си против предстоящото увеличение на комплексната цена на ВиК услугите за битовите потребители на ВиК услуги в област Шумен.   
  
Днес областният управител проф. Стефан Желев изпрати писмо до председателя на КЕВР със становището си, в което изразява несъгласието си с публикувания доклад от дирекция „ВиК услуги“ и дирекция „Правна“ на КЕВР, предвиждащ увеличение на комплексната цена за битови и приравнени към тях потребители на 3,400 лв./м3 с ДДС.

Предвижда се ново увеличение на цената на водата

Според проф. Желев това поредно увеличение на цената на ВиК услугите, макар и обусловено от отчетения инфлационен индекс, е необосновано и несправедливо за качеството на услугата, която се предоставя от оператора.

„Като областен управител и председател на Асоциацията по ВиК-Шумен поех отговорността за развитието на ВиК сектора и изразих положително становище за одобряване на Бизнес плана за развитие на ВиК Шумен за регулаторен период 2017-2021 година, с оглед необходимостта от създаване на условия за реализацията на големи ВиК инвестиционни проекти за област Шумен.

Омбудсманът на Шумен с писмо до КЕВР: Увеличението на водата е необосновано

Не мога обаче да се съглася с ново увеличение на цената на услугата, т
ъй като все още предишното увеличение не е довело до търсените положителни резултати и няма подобряване на качеството на услугите и на общото състояние на ВиК системите и съоръженията“, се казва в становището на областния управител до председателя на КЕВР.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.