РИОСВ-Шумен
РИОСВ-Шумен / netinfo
Експерти от РИОСВ Шумен почистиха замърсени площи около района на  паметник „1300 години България“, намиращ се на територията на ПП „Шуменско плато“. Природните дадености на парка и непосредствената близост до града, както и изградената пътно-алейна мрежа правят парка предпочитано място за отдих, спорт и туризъм.  Екоекспертите събраха неправилно изхвърлените от туристи отпадъци и ги оставиха до близките контейнери за извозване до депото.

На 13 август в ДГ „Златната рибка“ в Шумен ще се проведе открит екоурок за разделното събиране и опазване на околната среда, игри и засяване на цветна алея. В инициативата участие ще вземат и служители от „БУЛЕКОПАК“ АД.

На 20 август ще се проведе поход с ученици от II ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен за почистване на „Дендрологична екопътека“, а целта е да се стимулират участниците в инициативата да опазват природата. В инициативата ще вземат участие служители от Дирекция ПП „Шуменско плато“. 

Почистването сложи началото и на редица мероприятия, които популяризират кампанията на btv Мedia Grоup  „Да изчистим България за един ден“, подкрепяна от Министерството на околната среда и водите. Повече информация за кампанията ще намерите на http://daizchistim.bg/.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари