Един остана зад решетките, други трима под домашен арест, заради сделка с дрога
Един остана зад решетките, други трима под домашен арест, заради сделка с дрога / снимки: Юлия Христова

Шуменският окръжен съд постанови мярка „домашен арест" за 23-годишния Петър Чепишев от Смядово. Той беше сред задържаните на 31 януари, след опит за сделка с дрога. Тогава 23-годишният мъж опита да продаде 30 грама марихуана на други четирима младежи, които за сключване на сделката ползваха автомобила на шуменския общински съветник Георги Стоянов.

Сред мотивите за решението на съда е обстоятелството, че Чепишев не е криминално проявен и е с тежко семейно положение. Младият мъж живее само с баба си и се налага да изплаща банков кредит от 60 000 лв. Освен това като малък той е претърпял тежка черепно-мозъчна травма, чието лечение продължава и в момента. Съдия Румяна Райкова подчерта, че кредитът, който Чепишев изплаща категорично не оправдава престъплението, в което е обвинен. По информация на Дарик 18-годишният Стоян Ж., който също бе задържан в понеделник за това престъпление е бил пуснат под парична гаранция от 500 лв.

Един остана зад решетките други трима под домашен арест заради сделка с дрога
netinfo

Съда остави в ареста за постоянно 26-годишния Георги Тодоров, който също беше сред задържаните по случая. Сред мотивите на съдия Румяна Райкова за това бе, че Тодоров е осъждан 5 пъти до момента, че има антисоциална нагласа, тоест може да извърши и друго престъпление. Първите 2 присъди Тодоров е получил докато е бил непълнолетен. Има данни за съучастие и рецидивна дейност и вероятно обвинението ще претърпи корекция, стана ясно още в съдебната зала.

Един остана зад решетките други трима под домашен арест заради сделка с дрога
netinfo

Шуменският окръжен съд пусна под домашен арест 27-годишния Тодор Куюмджиев. По-рано днес стана ясно, че той е осъждан за престъпление против транспорта. Съдът прие, че са налице данни за участието на Тодор в посоченото престъпление, но няма данни за антисоциална нагласа, както и такива, че може да се укрие. Степента на опасност на лицето е ниска, приеха още магистратите.

Съдът постанови домашен арест и за Пламен Николов от Шумен, който също е сред обвиняемите по случая. Той е осъждан три пъти - стана ясно днес. Въпреки това, според съдия Райкова при него не би могло да се направи извод за крайна престъпна нагласа.