/ iStock/Getty Images
Преустановяват се посещенията в детски градини, ясли, центрове и клубове в Шуменско до 31 декември. Това реши на неприсъствено заседание Областният кризисен щаб, съобщиха от Областна администрация.

Детските градини, ясли и центрове нямаше да работят до 21 декември, съгласно заповед на министъра на здравеопазването. Решението за удължаване на този срок до края на годината бе взето след разговор на областния управител проф.Стефан Желев с кметовете на всички общини от областта и здравните специалисти.

Доставиха фризер за съхранение на кръвна плазма в Шумен

Целта е да бъде запазена тенденцията на понижаване на заболеваемостта и разпространението на COVID-19. Областният щаб реши специфичните за област Шумен противоепидемични мерки да бъдат удължени до 10 януари 2021 г.

Съгласно решението, в училищата в областта трябва да бъдат преустановени всички дейности на външни лица, използващи материалната база на съответното учебно заведение, а ръководствата на народните читалища, фолклорни и други самодейни формации да преустановят провеждането на репетиции и изяви.

Остава и забраната за посещения в пенсионерските клубове, за организиране и провеждане на изложби и базари на животни и животински продукти, както и на пазари тип "битаци".