Баща и син в ареста след скандал, заплахи за убийство и шофиране в нетрезво състояние
Баща и син в ареста след скандал, заплахи за убийство и шофиране в нетрезво състояние / netinfo

Баща и син са задържани за шофиране в нетрезво състояние след сигнал за скандал, информират от ОД на МВР-Шумен. Служителите на реда са започнали още две производства- за незаконно притежавано оръжие и за закана за убийство към охранители.

Около 19:00 ч. на 24 юни е получен сигнал за възникналия скандал. Охранители в производствена кооперация в Плиска съобщили, че са задържали сина на собственика, който отишъл в кооперацията във видимо нетрезво състояние и започнал да отправя заплахи и закани към тях. На място е изпратен полицейски екип. Пред униформените охранителите обяснили, че мъж на 54 години от Нови пазар им се заканил с убийство с оръжие. Мъжете обяснили, че той бил със сина си, но тръгнал веднага след като поставили белезници на баща му.

Пред униформените млад мъж на 20 години обяснил, че потеглил от мястото с автомобила на баща си „Фолксваген Голф", за да премести оръжието и да не предизвика още по-голям конфликт. При извършени претърсвания на адреси в Плиска са намерени една пневматична, една малокалибрена пушка с три патрона 22 калибър към нея, както и газов пистолет, всички незаконно притежавани. Оръжията са иззети и е започнато досъдебно производство за държане на оръжия без съответните разрешителни. Друго производство е започнато за скандала, придружен със закана за убийство към охранителите. 54-годишният мъж е тестван за алкохол и било установено, че е управлявал автомобила си с 2,57 промила в издишания въздух. Дал в кръвна проба за анализ, започнато е бързо производство за шофиране в нетрезво състояние с алкохол над 1, 2 промила.

Около 19:50 часа собственикът на кооперацията, след като разбрал за проблема се насочил също към мястото. Бил зад волана на лек автомобил „ВАЗ 21214" с шуменска регистрация, но при извършена проверка на ул."Христо Ботев" станало ясно, че шофира след употреба на алкохол. С дрегер са установени 1,56 промила в издишания въздух. 78-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.