40 лаптопа ще получат ученици от Търговище по проект на МОН
40 лаптопа ще получат ученици от Търговище по проект на МОН / Второ СОУ Търговище

Второ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище е единственото училище в Търговищка област, сред 40 - те училища от цялата страна, включено в пилотния проект на Министерството на образованието и науката за постепенното внедряване на електронните технологии в българското образование.

Училището ще получи безвъзмездно от МОН един брой късофокусен мултимедиен проектор и един брой миникомпютър, както и специален бюджет за закупуване на минимум 40 броя крайни устройства - лаптопи, които ще бъдат предоставени на всички ученици от една паралелка в V клас и техните учители.

Целта на проекта е в края на учебната година да се направи сравнителен анализ на успеваемостта на учениците, ползващи лаптопите в ежедневния процес на обучение, и тези, които не ползват такива устройства. При положителен резултат от анализа ще бъде направено предложение за разширяване на този проект в по-голям брой училища през следващата година.

Училищата са избрани на принципа на покриване минимални критерии - брой ученици над 600, гарантиран достъп до интернет в цялото училище, повече от една паралелка в класовете от V до VII и вече изявен интерес към използването на електронните технологии в образованието.
Пилотният проект е във връзка с изпълнението на План за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката на МОН.