30-годишният Калин Николов пребил фелдшера, защото му се сторило, че работи бавно
30-годишният Калин Николов пребил фелдшера, защото му се сторило, че работи бавно / netinfo

Нападателят на фелдшера го ударил, защото му се сторило, че действията на медика са бавни, това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Шумен Орлин Куздов. По думите му, към момента все още няма повдигнато обвинение за 30-годишният Калин Николов от село Мадара, който вчера вечерта преби фелдшер в Спешния център на шуменската болница.

Мъжът отишъл в лечебното заведение, за да потърси медицинска помощ за майка му, тъй като имал съмнения, че тя е получила инсулт. От прокуратурата допълниха, че не е установено инсулт.

Предстои на Николов да бъде повдигнато обвинение за нападениe на медик специалист. Според Наказателния кодекс за такова деяние - причиняване на телесна повреда на длъжностно лице, е предвиден затвор от 1 до 5 години. Все още не е ясно и дали обвинението ще поиска удължаване на първоначалния 24-часов арест. Калин Николов има чисто съдебно минало.

Побоят на фелдшера Денчо Денев е първи подобен случай в Шумен, след като в сила влязоха промени, поставящи медиците под законова защита.