dariknews.bg
dariknews.bg / Деян Герговски
10 хиляди актове и фишове повече за година са съставили полицейските служители в ОД на МВР-Шумен. При 29 000 през 2106 година, то до ноември тази година бройката вече е 39 000.

Пътнотранспортните произшествия обаче също са спаднали драстично, сочи анализ на полицията, представен от ст. комисар Ялчън Расим.

Кога стават най-много катастрофи в Шуменско?

Така на територията за 11 месеца са регистрирани 633 произшествия, докато за миналата година бройката е била с 326 повече. Тежките ПТП-та са намалели - от 88 през мг.м на 76 през тази, както и тези с материални щети - 557 при 881 за 2016 г.

Това, според ст. комисар Ялчън Расим, се дължи донякъде и на превенцията, на която е заложено в Областната дирекция. Освен подготвените листовки, които бяха раздавани в три кампании, са увеличени и проверките.

Ялчън Расим
dariknews.bg


От полицията направиха разбор и на престъпността през изминалите 11 месеца от годината. 

Той показва, че тя се запазва - при регистрирани 2144 случая през 2016 г., сега те са 2138. Разкриваемостта обаче се е увеличила и от 53% е станала близо 56%.

Трима са загинали за месец при катастрофи в Шуменско

Най-много са регистрираните престъпления против собствеността - 847, като най-много са случаите на кражби.

Увеличение с 13% има при общоопасните престъпления, към които спадат транспортни, шофиране без книжка, след употреба на алкохол и наркотици.

За нас това е добре, тъй като това всъщност е скритата престъпност и по този начин ние я разкриваме, коментира шефът на полицията Ялчън Расим.

Досега на територията на ОД на МВР - Шумен има регистраирано едно единствено убийство и то е разкрито. През 2016 г. убийстава са били 3, също разкртити.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.