1 000 електромера и част от въздушната мрежа в Шумен са подменени
1 000 електромера и част от въздушната мрежа в Шумен са подменени / Дарик-Шумен, архив

Екипи на „Енерго Про" в Шумен са извършили изнасяне и монтаж на електромерни табла на границата на собствеността. Специалистите са монтирали и нови електромери от последно поколение.

Когато електромерното табло не се намира в имота на клиента, отпада ангажимента на собствениците или ползвателите да осигуряват достъп за отчитане на консумираната електроенергия. Това ускорява работният процес на отчетниците на компанията, а клиентите не биват притеснявани по време на отчета. При евентуални аварии по-лесният достъп до изнесените електромерни табла улеснява работата на дежурните екипи и скъсява времето за отстраняване на повреди, поясняват от дружеството.

Екипите на елетроразпределителя са подменили и електромерите с нови, от по-висок клас, на близо 1 000 домакинства от централната градска част на Шумен. Част от монтираните електромери са от вида „СМАРТ", което позволява дистанционно отчитане на показанията.
Извършените дейности са част от ремонтната програма на електроразпределителната компания. С направените инвестиции се цели да бъдат подобрени качеството и надеждността на електроснабдяването в Североизточна България.

Подменени са и част от въздушната мрежа ниско напрежение на трафопост "Малчика". Старите стълбове, краят на чиито експлоатационен период наближава са демонтирани и заменени с нови.