Живущи в блок Теодора обвиниха нотариус в съучастие в измама
Живущи в блок Теодора обвиниха нотариус в съучастие в измама / Дарик Русе
Живущи в блок "Теодора" обвиниха нотариус в съучастие в измама
77506
Живущи в блок "Теодора" обвиниха нотариус в съучастие в измама
Живущи в блок "Теодора" обвиниха нотариус в съучастие в измама
  • Живущи в блок "Теодора" обвиниха нотариус в съучастие в измама
  • Живущи в блок "Теодора" обвиниха нотариус в съучастие в измама

Собственици на жилища в блок „Теодора“ в кв. „Родина“ се събраха на протест. Недоволството им днес бе насочено към нотариус Албена Александрова, която е подписала нотариалните актове на голяма част от закупилите имоти. Според тях тя е знаела, че жилищата имат ипотеки, но не е уведомила хората. Те твърдят, че са я питали при изповядване на сделката има ли тежест имота, а тя е отговаряла отрицателно. Хората твърдят още, че всички на конвейер са били водени точно при нея за заверяване на нотариалните актове.

Днес присъстващите на протеста влязоха в офиса на Александрова и открито я нападнаха и обвиниха в измама. Напрежението ескалира и бяха извикани полицаи, които да следят за спазване на реда.

Албена Александрова от своя страна заяви, че :“Чистата доктрина не задължава нотариуса да прави проверка за тежести на имота. Такава се прави, ако има писмено заявление за справка в Агенцията по вписванията. Не съм нарушавала закона, не съм действала като мошеник, не съм се крила. „Тя обясни още, че нотариалните актове не са изготвяни в кантората й, и че са четени пред присъстващите преди да бъдат подписани.

Утре имотите на хората в блок „Теодора“ ще бъдат описвани от съдия-изпълнител Иван Хаджииванов и после обявени за публична продан. Собственици на имоти плануват да направят жива верига и да не допуснат Хаджииванов в жилищата си.

До ситуацията се стигна след като стана ясно, че строителният предприемач Явор Блъсков, чиито проекти са АОНСУ и "Теодора", не е успял да погаси задълженията си към банка ОББ и започна погасяването им чрез изземването на ипотекираните имоти.

Чуйте някои от историите и мненията на хората в прикачените файлове.