/ ThinkStock/Getty Images
Бързо производство е образувано във Второ РУ срещу водач на товарен автомобил, опитал да подкупи полицията. На 23 октомври, около 13:20 часа, в района на кръгово кръстовище до КПП-Дунав мост, товарен автомобил „Волво“ с прикачено полуремарке, с чужди регистрационни номера, е бил спрян за проверка от полицейски служител, след като водачът е нарушил установения ред за преминаване на автомобилите към контролния пункт в посока Румъния.

Работилница горя в Ряхово, при пожара е унищожена кола

Шофьорът на ТИР-а е бил поканен от униформения да представи документите си и тези на превозното средство за проверка, след което той е приближил до служебния полицейски автомобил и през отворената му врата е поставил върху седалка банкнота с номинал 20 евро.

За случая веднага е сигнализирано в ОДМВР-Русе. Изпратен е на място дежурен екип от Второ РУ, който е документирал случая. Извършен е оглед и банкнотата е иззета. На водача на товарния автомобил - 39-годишен мъж, румънски гражданин, е наложена мярка задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.