Служителите на Комплекса за социални услуги преминаха психотренинг
Служителите на Комплекса за социални услуги преминаха психотренинг / КСУДС

28 служители от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе преминаха психотренинг за решаване на конфликти. Обучението  бе организирано от Клуб «Отворено общество», Целта на тренига бе служителите да усвоят техники за справяне с междуличностни и групови конфликти в организацията.

В рамките на два дни служителите се запознаха  със същността на конфликтите, какви са реакциите на индивида и потенциалните вреди при неразрешени конфликти, анализираха  проявите на конфликти в ежедневното поведение, упражняваха техники за справяне с конфликти, решаваха тестови диагностични задачи за самопознание, както и казуси по зададени конфликтни ситуации.

В тренинга бяха заложени методите „Обучение чрез преживяване” и „Обучение чрез правене” - с включени симулации, ролеви игри, игри-драматизации, физически упражнения, упражнения по инструкция и игрови модели. В тази насока чрез редуване на теоретични сесии и практически модули служителите усвоиха конкретни практически модели за определяне на стила на поведение в ситуация на конфликт.