Следващата седмица възстановяват движението по Писанския мост
Следващата седмица възстановяват движението по Писанския мост / снимка: АПИ

Предвижда се през следващата седмица да бъде възстановено движението по моста над река Бели Лом край село Писанец на пътя Русе – Разград и шофьорите да не се пътуват по обходни маршрути. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ в отговор на въпрос на Дарик-Разград, свързан с ремонта на Писанския мост.

По договор ремонтните дейности на моста трябва да завършат в края на октомври – уточниха от АПИ. Ще припомним, че първоначално бе обявено, че ремонтът приключва на 7 август, но вероятно срокът на договора е променен впоследствие.

Изцяло е подновено пътното платно върху съоръжението и тротоарните блокове, монтирани са нови дилатационни фуги, ограничителни системи, парапети и др. Предстои полагане на хоризонталната маркировка. Ремонтно-възстановителните работи на съоръжението ще продължат по долното му строене /стълбове, устои, греди и др./, с което не се възпрепятства движението по Писанския мост. – информираха още от пресцентъра на АПИ.

Рехабилитацията на моста над река Бели Лом се осъществява със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е над 5 млн. лв. Мостовото съоръжение е в експлоатация е от 1974 г. и досега не е обновявана носещата му конструкция.