Зад волана е бил 19-годишен, който е задържан
Пиян шофьор без книжка удари патрулка в Русенско при зрелищна гонка, съобщиха от полицията.

На 14 май, около 14:45 часа е получен сигнал за водач, управляващ агресивно автомобил в района на лесопарк "Липник", село Николово.

След гонка с полицията: Дрогиран шофьор без книжка катастрофира в Сливен

Междувременно е подадена информацията, че след направена забележка от граждани шофьорът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували в посока към Русе.

Незабавно дежурните наряди са пренасочени за установяване на движещия се автомобил. Той е бил засечен от екипите, но на подадените светлинни и звукови сигнали не е преустановил движението си.

Преследването му е продължило по бул. "България", където отново не е спрял, независимо от ясно подадените сигнали, а след това е обърнал посоката си на движение и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София.

След гонка с полицията: Шофьор катастрофира в Разградско

При разклон за местността "Люляците",  той е бил принуден да спре, заради излизащите от местността коли. След спирането си обаче, водачът е потеглил назад и е блъснал патрулен автомобил и му е нанесъл щети.

Служителите не са пострадали. След удара шофьорът и пътниците са се опитали да напуснат мястото и да избягат, но са заловени. Като водач на превозното средство е установен 19-годишен, а пътниците -  двама мъже на 23 и 30 г., които са познати на органите на реда.

При проверката на младежа е изяснено, че той е неправоспособен и с положителна проба за алкохол - 1,72 на хиляда. Той е отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат.

19-годишният е бил задържан и работата по случая продължава.