До 170 км/ч е развила колата по време на преследването
Кола падна в дълбок изкоп в Пловдив, съобщиха от полицията.



Минути след полунощ автопатрул е подал сигнал за спиране на преминаващ в село Труд автомобил. Водачът обаче не се подчинил и продължил в посока Пловдив.

Униформените са последвали колата, която е преминала на червен светофар на кръстовището между бул. "Дунав" и ул. "Райна Княгиня" и навлязла в заграден участък с ремонт, обозначен със съответните знаци.

Там, в изкоп колата е пропаднала и се преобърнала. Органите на реда са заловили 62-годишния криминално проявен  мъж зад волана. Тестът му с дрегер е отчел наличие на 1,38 промила алкохол, той е дал кръвна проба за химически анализ. На шофьора и негова спътничка е оказана медицинска помощ.

Кола падна в дере с дълбочина около 30 метра

Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Началникът на "Пътна полиция" даде информация по случая на брифинг., предаде Агенция "Фокус". "Скороста на автомобила на моменти е достигала 170 километра в час от село Труд към Пловдив.

Преследавнето продължава до града. После завива надясно по бул. "Дунав" и стига до мястото, на което се намираме в момента", допълни Милушев.

Губи контрол и колата пада в изкопа. Водачът и спътникът му са с охлузни рани. Шофьорът има шофьорска книжка от 40 години, като досега само два пъти е наказван - за неносене на колан и за превишена скорост.