/ Thinkstock/Getty Images
Пиян шофьор на ТИР се опита да подкупи полицаи на пътя Русе-Велико Търново, съобщиха от полицията.

Турски шофьор се опита да подкупи полицаи в Русенско

На 28 януари служители на Районно управление-Бяла, при осъществяване на пътен контрол на главен път Русе-Велико Търново са спрели за проверка ТИР, управляван от 54-годишен мъж от силистренско село.

Задържаха румънски шофьор, опитал да подкупи полицаи

Мъжът е бил поканен от униформените до служебния автомобил да предостави документите си за извършване на проверка и за проба за употреба на алкохол. При последвалата проверка с техническо средство, уредът отчел 1.32 промила концентрация на алкохол в издишания въздух от водача.

Задържаха шофьор от Грузия, опитал да подкупи служители на русенското ТОЛ управление

След проверката за алкохол, шофьорът е хвърлил през отворената предна дясна врата на служебния автомобил няколко банкноти в български лева с номинал от по 5 и 10 лева. За случая е уведомена дежурната част на Районното управление и са предприети необходимите действия по документирането му.

Водач на турски ТИР е задържан, предложил подкуп на полицаи

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОД на МВР-Русе. Установено е, че хвърлените банкноти са на обща стойност 100 лв. Те са иззети от разследващите.

Задържаха румънски водач, опитал да подкупи полицаи

На водача са съставени съответните актове за установяване на административни нарушения. По случая е започнато бързо производство.