/ iStock/Getty Images
Задържаха шофьор, опитал да подкупи служители на русенското ТОЛ управление, съобщиха от полицията в Русе.

Задържаха румънски водач, опитал да подкупи полицаи

На 31 октомври в дежурната част на Първо РУ е получен сигнал от инспектор в сектор "Контрол и правоприлагане" към Национално ТОЛ управление-Русе, при Агенция "Пътна инфраструктура", че шофьор е предложил подкуп на служител, след като е бил спрян за проверка по главния път Русе-Разград.
 
На посоченото място е изпратен полицейски екип от Първо РУ. Служителите на реда са установили там трима инспектори от ТОЛ управлението, както и 42-годишен водач от Грузия.

Изяснено е, че единият от инспекторите е спрял чужденеца за служебна проверка, след като от камерата им е подаден снимков материал за автомобил с чужд регистрационен номер, движещ се по пътя от републиканската пътна мрежа, без заплатена пътна такса - категория К3.

Водач на турски ТИР е задържан, предложил подкуп на полицаи

Били му обяснили на разбираем за него руски език, че е извършил нарушение и дължи компенсаторна такса в размер на 70 лева, като са му посочили и начините за плащане.

42-годишният мъж е отишъл до автомобила си, а след това се върнал при служебната кола на ТОЛ управлението, отворил задната лява врата и подал на намиращия се там инспектор паспорта си, който не му е бил изрично поискан.

Беленски полицаи задържаха водач, предложил им подкуп

При отварянето на документа служителят установил вътре поставени три банкноти от по 10 лв. Сигналът за случая е документиран в Първо РУ, започнато е досъдебно производство. Водачът е бил задържан.