/ Снимка: БГНЕС
Задържаха румънски водач, опитал да подкупи полицаи, съобщиха от полицията в Русе.

Осъдиха шофьор за подкуп на полицаи

На 28 октомври екип на сектор "Пътна полиция"-Русе, работещ по контрол на пътното движение на главния път Русе-Бяла, в района на километър 13 е спрял лек автомобил Мерцедес "Спринтер“ с румънски регистрационен номер, заради извършено нарушение на Закона за движение по пътищата.

Шофьорът на автомобила, който се е движела в посока Бяла, не спазил маркировка „М1“ и пътен знак B-24.  При проверката станало ясно, че колата управлява румънски гражданин на 48 години, като той представил на униформените само застраховка зелена карта, свидетелство за регистрация на МПС - румънски образец и лична карта.

Задържаха мъж, предложил подкуп на полицаи в Кубрат

Служителите му поискали да представи и свидетелство за управление на МПС. Тогава водачът се върнал до автомобила си и при повторното отиване до служебния автомобил с всички документи, ги подал на единия от полицаите, заедно с банкнота от 50 лева.

За случая е подаден сигнал в полицията в Две могили, на място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР, уведомена е и прокуратурата, а мъжът е задържан до 24 часа. Образувано е бързо производство.