/ iStock/Getty Images
Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от представените данни по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Двама мъже, завърнали се от Англия, са новите заразени в Русе

Понастоящем 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта, съобщиха от Областна администрация. Мъжът от село Ясеновец, област Разград, който сам потърси лекарска помощ в Русе на 26-ти април, все още се намира на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика - Русе“.

По последни данни той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение. Припомняме, че от останалите 14 случаи единайсет все още са активни. Те са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние, като понастоящем всички те са на домашно лечение.

Две жени са заразени с коронавирус в Русе

Други трима пациенти, съответно двама от УМБАЛ „Канев“, както и пациентката от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков - Русе“,
след две отрицателни PCR-проби бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната вече е 1689, като за последното денонощие са регистрирани 57 нови случая, а 15 от тях са на стационарно лечение. От новоустановените положителни проби седем са на деца на възраст между 4 и 18 години съответно в областите Ямбол, Хасково и Видин.

Три нови случая на коронавирус в Русенско

Има и пет нови случая на коронавирус при медицински персонал. Така общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 182-ма. От началото на пандемията общият брой на излекуваните вече е 342-ма, като за последното денонощие са излекувани 21-ма души.

За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 78.