/ iStock/Getty Images
Двама мъже - на 37 и на 39 години, са новите случаи на заразени с коронавирус в Русе. Те са пристигнали от Англия преди седмица. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Мъжете са влезли в България през ГКПП "Дунав мост" при Русе със собствен автомобил на 25 април тази година. Веднага били поставени под 14-дневна домашна карантина. Към момента и двамата живеят на един адрес в Русе, като няма данни да са контактували с други хора.

37-годишният мъж преди около месец бил с повишена температура, хрема и суха кашлица, а 39-годишният преди две седмици е имал субфебрилна температура, загуба на вкус и обоняние, световъртеж, напрежение в очните ябълки, силна отпадналост, влажна кашлица и хрема.

Двамата души към момента са в добро общо състояние. Те са на домашно лечение. Поставени са под карантина за период от 28 дни. Пробите за PCR-тест са взети от служители на Регионалната здравна инспекция, като до това се е стигнало след детайлен анализ на предоставените данни, както и заради симптомите на двамата мъже, които все още не са отшумели напълно.

В Русе заразените с коронавирус вече са общо 15. От тях трима са излекувани. Други 11 са на домашно лечение и в добро здравословно състояние.
Един пациент от разградското село Ясеновец е хоспитализиран в Университетската болница "Медика", като състоянието му е стабилно
БТА