/ IStock
За изминалите 24 часа има и шестима новоизлекувани пациенти
Няма нови случаи на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа. Това показват данните от ежедневната справка на Регионалната здравна инспекция.

Първият у нас заразен с Covid-19 за втори път: Сега е по-различно (ВИДЕО)

Припомняме, че по принцип през неделния ден се правят и по-малко PCR тестове в цялата страна. За изминалото денонощие в България са установени 327 нови случая, което е приблизително 14.5% от всички направени 2 257 PCR теста.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе остава 818 души, като двама от тях са поставени под карантина на адреси в други области. Активните случаи са 368, от които 83 са на болнично лечение, а 285 са на домашна изолация.

Зам.-кмет на Русе кара за втори път коронавирус

Запазва се тенденцията от последните няколко дни при активните случаи броят на мъжете да е по-голям отколкото на жените. Мъжете са 196, а жените са 172, което в проценти е съответно 53 и 47.

Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията, но там съотношението е обратно. 432 са жените, а мъжете са 386, което е респективно 53% и 47%.

Нови 41 случая на коронавирус в Русенско

За изминалите 24 часа има и шестима новоизлекувани пациенти,
което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 419.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Щаба апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.