650 ученици се включиха в тържеството в Бяла
650 ученици се включиха в тържеството в Бяла

С празничен камбанен звън бе дадено началото на честването на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в град Бяла. В празничното шествие се включиха деца от всички детски градини и училища от общината. С ленти „Отличник” под звуците на Духовия оркестър на СУ „П.Волов” преминаха над 650 деца и ученици.

По време на шествието при преминаването през площада на съответното учебно заведение се представяше визитката на всяко едно от тях.

ученици


Заслужена  почит и признание бе засвидетелствано и към тези, които неуморно са отдали през годините мисъл, труд и чувство в името на науката, изкуството, културата и образованието на бъдещите поколения и на гражданите на Община Бяла.

След като всички участници заеха местата си на площада децата от детските градини пуснаха към небето балони символизиращи българския трибагреник

Бяла


Приветствие към всички участници в шествието произнесе  Димитър Славов - кмет на Община Бяла.

Бяла


Събитието продължи с празничен концерт, с изявата на най-малките жители на Бяла. Децата от ДГ „Стадиона и ДГ„Пролет” и мажоретните състави на НУ «Петко Р.Славейков» и НУ «Св. Св. Кирил и Методий»

Учениците от СУ „П.Волов” поведоха празнично хоро олицитворяващо СИЛА, ТРАДИЦИЯ и ВЯРА!