/ Община Русе
В училището по европейски езици в Русе „Свети Константин-Кирил Философ“ беше открит модерен чуждоезиков център. Проектът е финансиран от Фондация „Америка за България” в конкурса „Училище на бъдещето” за трансформация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Русенци ще могат да се запознаят с редки енциклопедични издания

Обновен е изцяло четвъртият етаж на училището, като 5 класни стаи са превърнати в стаи за чуждоезиково обучение. Центърът позволява да се развиват интегрално и интерактивно обучение, да се използват ефективно дигитални технологии в учебния процес, като 150 000 лв. е финансовата помощ от фондация „Америка за България“.

На откриването присъстваха представители на фондация „Америка за България“, Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ в Община Русе, представители на РУО, на РУ „Ангел Кънчев“, директори от русенски училища, преподаватели и ученици.

Г-жа Ирена Петрова връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов на директора на СУЕЕ г-жа Добромира Николова и пожела на ръководството на училището да продължава да влага енергия и упоритост в начинанията си за развитието на русенските ученици.