/ МВР
Задържаха петима души
Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе тази сутрин на територията на няколко квартала в Русе - „Дружба 2“, „Средна кула“, „Трите гълъба“ и „Хъшове“, под ръководството на Окръжна прокуратура, съобщиха от полицията.

МВР

В действията участваха служители от ОД на МВР-Русе: Първо РУ, Второ РУ, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, както и Специализираното тактическо звено към областната дирекция. Към полицейските екипи се включиха и представители на Община Русе, РИОСВ и Регионална дирекция по горите.

Спецакция във Варненско: Мъж е задържан за разпространение на порнографски материали (СНИМКИ)

Извършваха се проверки на превозни средства и лица, като се следеше за управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП; за нарушения на акцизните режими; по Закона за гражданската регистрация; за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение и транспортиране на дървен материал; за лица - обявени за издирване, извършители на престъпни деяния; вещи и предмети, обект на престъпни посегателства; незаконни строителни дейности; и други нарушения на закони и наредби.

МВР

В хода на операцията, на изградените контролно-пропускателни пунктове, са проверени над 100 моторни превозни средства и над 200 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 22 акта и глоби по фиш.

Спецакция се проведе и в Мездра (СНИМКИ)

Образувани са две преписки заради открити количества ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Друга преписка е започната във връзка с установено и иззето количество цигари без платен акциз.

МВР

В рамките на полицейските действия са проверени близо 40 адреса. Задържани са петима души, съпричастни към извършени две кражби от вили в кв. Следна кула, както и към една домова кражба на златни накити в Русе.

Намерени са вещи, станали предмет на тези престъпни посегателства. В друго лице е открито наркотично вещество. Започната е работа и по два случая, свързани с незаконна сеч и нерегламентираното съхранение на дървен материал.

Спецакция срещу битовата престъпност в Разлог

Съвместно с представители на отдел „Незаконно строителство“ към Община Русе и РИОСВ е проверен един търговски обект - автокъща в кв. "Трите гълъба". За установени нередности във връзка със строителството на обекта и извършваната от него търговска дейност, по компетентност, са издадени предписания и са предприети необходимите административни действия.

МВР

Извършени са още проверки и в около 30 обекта - хотели, мотели, хостели и други места за настаняване, за които са постъпвали данни, че пребивават проституиращи лица и такива употребяващи и разпространяващи наркотици.

МВР

В един от тези обекти е открито непълнолетно момиче, регистрирано с документ за самоличност на друго лице. Две от проверените места за настаняване не са имали никакви валидни документи за извършваната от тях търговска/туристическа дейност.

Във връзка с това са започнати съответните административно-наказателни процедури от общинските власти. Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения и престъпления.