/ МВР
Задържани са петима души
В специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена под надзора на прокуратурата, участваха служители от ОД на МВР-Видин и РУ-Белоградчик, и пет екипа от Зонално жандармерийско управление-Монтана, съобщиха от полицията.

МВР

По време на акцията, при проверки на четири адреса в селото полицаите констатираха неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случаите са образувани четири досъдебни производства за престъпление по чл.234в, ал.1 от Наказателния кодекс.

МВР

В РУ-Белоградчик е заведена и една преписка за извършена кражба на вещи от частен имот. Полицейски служители установиха откраднатото в дома на криминално проявен и осъждан мъж от селото.

МВР

В хода на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, са задържани петима местни жители. Два контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на Черно поле, униформените служители провериха 74 моторни превозни средства и 139 лица (10 от тях - криминален контингент).

МВР

За констатираните нарушения, през вчерашния ден в селото, полицаите съставиха общо 18 акта - по Закона за българските лични документи, Закона за гражданската регистрация и Закона за движението по пътищата, и връчиха пет електронни фиша. Съставен е и акт на водач, засечен да шофира след употреба на алкохол.