/ МВР
Спецакция се проведе и в Мездра, съобщиха от полицията.

Спецакция срещу битовата престъпност в Разлог

Операцията бе насочена срещу противодействието на битовата престъпност в малките населени места, осигуряване на заселено полицейско присъствие в селищата с цел противодействие на кражби и грабежи, контрол на пътното движение, проверки за незаконно притежаване и разпространение на наркотични вещества.

МВР

Тя е проведена на територията на селата Горна  Кремена, Долна Кремена и Мездра. Действията са осъществени от служители на районните управление в Мездра и Враца, под наблюдението на Районната прокуратура.

След спецакция: Иззеха близо 80 кг контрабанден тютюн в Русенско (СНИМКИ)

В хода й са проверени 65 лица и 39 моторни превозни средства. При претърсвания на частни адреси са иззети незаконно притежавана ловна пушка със заличени номера, самоделно изработен пистолет със заглушител, боеприпаси за двете оръжия; върхове на стрели и др. предмети с културно-историческа стойност.

Проведе се спецакция на територията на Стара Загора и Сливен

Образувани са две досъдебни производства - за незаконно притежание на наркотични вещества и по линия „Културно-исторически ценности“. Служителите на „Пътна полиция“ са съставили 4 акта и 27 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.