/ БГНЕС, архив
На 8 май по инициатива на ОУ „Никола Обретенов“-Русе, под мотото „Професионалният спорт в училище“, ще бъде открита обновената зала по спортна стрелба с официален гост Мария Гроздева - петкратната носителка на Олимпийски медали и единственият български спортист със седем участия в олимпиади.

Страхотно постижение: Мария Гроздева ще участва на седма Олимпиада

Откриването на залата ще даде старт на проекта „Успяваме заедно“, който се реализира от ОУ „Никола Обретенов“, с подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух“. В същия ден почетният гост Мария Гроздева ще проведе беседа с учениците от училището и ще произведе първият изстрел на стрелбището.

Програмата включва още демонстрация на стрелкови умения от учениците и състезатели от спортните клубове, които ще имат възможност да стрелят рамо до рамо със спортната звезда.

Проектът „Успяваме заедно“ предвижда още седмица на спортната стрелба в училището, която ще се проведе в периода от 15-19 май, в която всички желаещи ученици ще направят първи опити в този спорт под ръководството на квалифициран специалист.

Очаква се в проекта да бъдат обхванати близо 300 деца, сред които ученици от ОУ „Никола Обретенов“ и УСШ. Целта на проекта е да популяризира спортната стрелба сред подрастващите, а чрез модернизирането на спортната база да ги стимулира за по-активни занимания със спорт през свободното време.