/ iStock/Getty Images
Големи инвестиции през следващите три години са заложени в бизнес плана за развитието на общинския транспорт в Русе.

Сред тях са проектиране, строителство и оборудване на новото депо, както и закупуване на превозни средства. Финансирането на инвестиционните разходи е предвидено да се извършва предимно със средства от новия програмен период до 2027 година, както и с допълнителна финансова подкрепа от Община Русе.

Близо 400 души са на опашката за общинско жилище в Русе (ВИДЕО)

"Целите в инвестиционната програма на дружеството до 2026 година са в няколко посоки", обясни изпълнителният директор Александър Георгиев. Те са свързани с въвеждане в действие и възлагане за изпълнение на Новата Транспортна схема.

Също така има изготвено прединвестиционно проучване за новото депо, което ще бъде преработено и актуализирано, спрямо покачващите се цени на строителните материали и заплащането на труда.

Бизнес-планът за периода предвижда и закупуване на 85 автобуса, като планираните инвестиции, за които няма осигурено финансиране, са общо в размер на над 105 милиона лева.

Финансовите разчети в Бизнес плана на дружеството са изготвени при прогноза за поетапно поемане на всички вътрешно градски линии през тази година, като прогнозните приходи са в размер на над 8 300 000 лева, а разходите - около 10 800 000 лева.
БГНЕС