На този етап наемните цени се запазват, но може да претърпят промени заради новото райониране на града
Община Русе изготви и обяви проекто-списък на крайно нуждаещи се домакинства, които подлежат на настаняване под наем в общински жилища през 2024.

Там фигурират имената на 181 души, които не са успели да бъдат настанени през миналата година. Към тях ще бъдат прибавени още 196 граждани, които са заявили желание да ползват общинско жилище.

Пенчо Милков: Ще има промени в структурата и персоналния състав на Община Русе

Основните критерии, които се вземат предивд при класирането на кандидатите за общинско жилище, са адресна регистрация. Тя трябва да е за Община Русе поне от 5 години и доход на домакинството, като с приоритет са многодетните семейства, хора с ТЕЛК, както и семейства с деца с увреждания. От Общината постоянно извършват и проверки на недобросъвестни потребители на този вид социална услуга.

БГНЕС

В срок до 16 януари всеки, който е картотекиран и желае да бъде включен в окончателния списък за настаняване в общински жилища, следва да подаде заявление за това до кмета на Община Русе в Центъра за административни услуги и информация.

Те ще се разгледат от комисия в края на месец януари, обясни зам.-кметът Златомира Стефанова. Тя съобщи, че окончателният списък ще бъде изготвен и ще се съхранява в ОП "Управление на общински имоти".

На този етап наемните цени се запазват, но може да претърпят промени заради новото райониране на града.
БГНЕС