Д-р Райчинов:На д-р Кехайов му остава само да се оттегли с достойнство
Д-р Райчинов:На д-р Кехайов му остава само да се оттегли с достойнство / netinfo
„Изборът на д-р Божидар Нанев за председател на Българския лекарски съюз е сполучлив”. Това заяви за Дарик управителят на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов, който също беше претендент за поста, но не му достигнаха два гласа. Все пак той беше избран за заместник-председател на организацията.

Д-р Райчинов коментира, че на първо място пред съюза стои задачата да обедини съсловието и да върне доверието на лекарите в собствената им организация. Сред приоритетите са и стартирането на преговори със Здравната каса за подписването на Национален рамков договор, както и провеждането на структурни промени в лекарския съюз.

Д-р Цветан Райчинов заяви още, че този събор е бил напълно легитимен и протестите на д-р Андрей Кехайов срещу провеждането му не могат да имат реален ефект. Съборът се проведе на 10-ти януари и на него присъстваха 460 делегати от цялата страна, 11 от тях от Русе.

В Управителния съвет беше избран и председателят на колегията в Русе д-р Светослав Дачев. Д-р Антон Въжаров стана член на етичната комисия, а д-р Искра Генева-на контролната.

Чуйте интервюто с д-р Райчинов в прикачения файл.