БСП писа 3 минус на кмета Найденов за първата година управление
БСП писа 3 минус на кмета Найденов за първата година управление / Дарик радио - Силистра

Групата на общинските съветници от БСП в Силистра и местната партийна структура поставиха оценка „незадоволителен" (3-) на кмета д-р Юлиян Найденов и неговия екип за управлението на Силистренската община през първата година от мандата му.

Пред журналисти общинският лидер на партията Нели Стоилова посочи, че управляващите работят повече от година без програма, което е в нарушение на Закона за местното самоуправление. Само за 6 месеца общинският дефицит е нараснал с милион и половина лева над обявените 5 млн.лв. в началото на годината. Междувременно не се изпълняват предизборните обещания за внимание към проблемите на младежта, за икономически просперитет в града, подобряване на инфраструктурата, решаване на проблема с бездомните кучета. В администрацията продължават шуробаджанашки и политически назначения.

Тези и други въпроси БСП разпространи и в декларация, озаглавена „Градим ли Силистра?", по повод 1 година от управлението на ГЕРБ в общината.

Според Златка Радушева - председател на червената група съветници, в местния парламент е формирано мнозинство от ГЕРБ, ВМРО, Атака и ПДС, които на национално ниво са в опозиция. На практика е подменен вотът на избирателите, а общинският съвет се е превърнал в място за решаване на частни, групови и партийни интереси, подчертаха съветниците. Освен това, според тях, обединението води до отсъствие на дебати в общинския съвет и създава управленски комфорт за кмета.

За своята работа през първата година от новия мандат групата на БСП си постави оценка "добър-към много добър" и отчете: активно участие в заседания и комисии, 14 питания до кмета, 12 публични срещи с граждани и 6 приемни, проведени работни срещи с кметове, ръководители на общински предприятия и дружества, както и внесени докладни, становища и декларации за бюджета на общината, структурните промени в администрацията, финансовото състояние на „Синева", такса „смет" за образованието и културните институции.