68 светофарни уредби в Русе вече работят със звукова сигнализация
68 светофарни уредби в Русе вече работят със звукова сигнализация / dariknews.bg, архив

Само през месец септември 48 светофарни уредби, както в централната градска част, така и в кварталите на Русе, са били оборудвани със звукова сигнализация в помощ на незрящите граждани. Това отчитат от ОП „Комунални дейности“ за предходния месец. Зумери са монтирани на светофарни уредби разположени в района на Покрития пазар, комплекс „Жорела“, Старата поща, Корабния техникум, бул. „Трети март“, улиците „Бозвели“, „Борисова“, „Панайот Хитов“, „Мария Луиза“, „Хан Крум“ и др.

През месец август е била монтирана звукова сигнализация на 20 светофарни уредби в района на печатница „Дунав“, спирка „Олимп“, Пантеона на възрожденците, „Печатни платки“, „Париж“, ОУ „Братя Миладинови“.

Общо 1 156.99кв.м. хоризонтална пътна маркировка са положили през миналия месец от ОП „Комунални дейности“. Освежени са пешеходни пътеки, разположени край училища и детски градини, Русенския университет и др.

Ремонтирана е асфалтовата настилка на 3 449 кв.м. улична мрежа. Извършени са ремонти по улиците „Люляк“, „Ангел Кънчев“, „Солун“, „Руй планина“, „Дойран“, „Видлич планина“, „Бояна“, „Околчица“, „Чипровци“, бл. „Янтра“, ЦДГ „Чучулига“ и др. Частични ремонти на пътната настилка са извършени и в град Мартен, селата Семерджиево, Ястребово, Бъзън, както и по пътя Семерджиево-Бъзън.

Монтирани са 61 броя антипаркингови стълбчета и 13 броя антипаркингови сфери. Извършена е подмяна на повредени кабели на улично осветление на улиците „Васил Друмев“, „Момчил войвода“, „Боримечка“, „Любен Каравелов“, бул. „България“ и др. От общинското предприятие са монтирали 21 броя нови улични и паркови осветителни тела на територията на град Русе. Извършени са периодични проверки в подлезите по бул. „България“ и „Петър Караминчев“, отстранени са възникналите повреди и е извършена подмяна на лампи.

Подменени са лампи и улични осветители в кв. „Долапите“, кв. „Средна кула“, с. Хотанца.

Общо 54 077,40лв. приход отчитат от зоните за кратковременно платено паркиране от ОП „Комунални дейности“ през изминалия месец. От тях близо 39 хил.лв са приход от продажба на билети и талони. От репатрирани автомобили в общинската хазна са влезли 6 760лв., а от поставяне на технически съоръжения (скоби) – 1 360лв. SMS-паркирането е донесло приход от 7 204 лв.