/ iStock/Getty Images
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последните 24 часа в областта, са регистрирани 167 нови случая на COVID-19, като 158 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите девет са хоспитализирани.

Община Русе с призив най-малките деца да си останат вкъщи

Най-много нови случаи са установени в община Русе - 139.
От останалите 28 случая по шест има в общините Бяла, Иваново и Ценово, пет в Две могили, три в Сливо поле и по един в Борово и Ветово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта станаха 3280, като активните случаи към момента са 1737. Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 142-ма души, което подобрява предходния рекорд, който беше поставен миналия петък.

Кметът на Русе призова лекари от доболничната помощ да се включат в борбата с COVID-19

Тогава само за едно денонощие преборилите коронавирусната инфекция бяха 124 души. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1444. Вчера още петима мъже и шест жени с положителен PCR тест за коронавирус, са починали.

Предходният път, когато бяха регистрирани 11 смъртни случая на хора с коронавирус в областта беше на 10-и този месец. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 99, от които 53 мъже и 46 жени на възраст между 39 и 91 години.

Най-сериозен е проблемът с леглата в Русе, линейки обслужват средно по 90 повиквания

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на незавидното четвърто място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само областите София (град), Пловдив и Благоевград, а  след Русенско са областите Бургас, Стара Загора и Кюстендил.

С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Ямбол - 7. Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.