/ IStock
Два са новите случаи на заразата в областта, трима души починаха
Община Русе отправя призив към всички родители, при възможност от тяхна страна, децата от яслите и детските градини да си останат вкъщи до 30 ноември.

Кметът на Русе призова лекари от доболничната помощ да се включат в борбата с COVID-19

Причината е усложнената епидемична обстановка. Децата, записани за задължително предучилищно образование от трета и четвърта група в детска градина и подготвителните групи в училище на територията на община Русе, попадаща в червената зона, съобразно критериите на Министерството на здравеопазването за усложнена епидемична обстановка, в период до края на седмицата ще могат да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора.

По данни на Регионалната здравна инспекция, за последните 24 часа в областта и по-конкретно в община Русе, са регистрирани два нови случая на COVID-19, като те са оставени под домашна изолация.

Най-сериозен е проблемът с леглата в Русе, линейки обслужват средно по 90 повиквания

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 81 души, което означава, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 1302-ма. Вчера още двама мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус, са починали.

Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 88, от които 48 мъже и 40 жени на възраст между 39 и 91 години.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе станаха 3113, като активните случаи към момента са 1723. Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието областта се нарежда на 20 място по заболеваемост в страната.

148 нови случая на COVID-19 в Русенско, трима души починаха

На равно с Русенско е област Силистра. С един заболял е област Кърджали, а в Хасково няма нито един нов случай. Необходимо е да се обърне внимание, че по принцип в неделя традиционно се правят много по-малко PCR тестове отколкото през останалите дни от седмицата, поради това че повечето лаборатории не работят.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.