/ IStock
140 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Рекорден брой починали в Русенско и 144 нови случая на COVID-19

Най-много нови случаи са установени в община Русе - 108. От останалите 32 случая 10 са в община Иваново, 8 в Бяла и по 5 в Сливо поле и Две могили. За последните 24 часа 4 новозаразени има в община Ветово. Няма новозаболели в общините Борово и Ценово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 5071 души, а активните случаи са 2311. По последни данни, към момента общо 453 души се намират на лечение в болниците от региона, като 25 от тях са на интензивно лечение.

Един нов случай на коронавирус в Русенско и една жертва

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 130 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2581. Вчера са починали шестима мъже и шест жени с положителен PCR тест за коронавирус.

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 179, от които 99 мъже и 80 жени на възраст между 27 и 98 години.

Лекар с коронавирус - на първа линия срещу COVID-19

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 6-то място по заболеваемост в страната
. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора, а след Русенско се нареждат Кюстендил, Благоевград и Плевен, като разликата между последните три области е минимална. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Търговище - 7.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.