/ iStock/Getty Images
486 души се лекуват в русенските болници
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последните 24 часа в областта и по-конкретно в община Русе, е регистриран един нов случай на COVID-19.

Лекар с коронавирус - на първа линия срещу COVID-19

Най-вероятно по-малкият брой заразени с коронавирусна инфекция както в страната, така и в областта се дължи на по-малко направените PCR тестове през почивните дни, тъй като по-голяма част от лабораториите не работят.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4787 души, а активните случаи са 2216. По последни данни, към момента общо 486 души се намират на лечение в болниците от региона, като 22-ма от тях са в реанимация.

167 нови случая на COVID-19 в Русенско и 11 жертви

Вчера още един мъж с положителен PCR тест за коронавирус, е починал.
Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 147, от които 81 мъже и 66 жени на възраст между 27 и 91 години.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.