133 проекта за почистване на област Русе подадени в екоминистреството
133 проекта за почистване на област Русе подадени в екоминистреството / netinfo
Министерството на околната среда и водите удължи срокът за кандидатстване с проекти в Националната кампания ,, За чиста околна среда”. Конкурсите са предназначени за общини, кметства, неправителствени организации, училища, детски градини и читалища.

133 проекта за почистване на населените места и облагородяване на площи от областите Русе, Разград и Силистра са постъпили до този момент в русенската екоинспекция. 65 от проектите са от общини и кметства, 31 от читалища, 26 от училища, 6 от детски градини и 5 от неправителствени организации.

За реализиране на всеки от класираните проекти Министерството на околната среда и водите ще предостави средства в размер до 10 000 лева за общините и до 3 000 лева за училищата и читалищата.

Проектите трябва да съдържат кратко изложение на съдържанието на проекта, неговите цели и задачи, план сметка за необходимите разходи, план на замърсените площи. Неотменна част от проектните документации са и становищата от съответната РИОСВ.

Конкурсните проекти се предават всеки работен ден от 14 до 17 часа в деловодството на ПУДООС, ул.,,Уилям Гладстон” 67, София 1000, с краен срок 25 май 2008 година. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на електронния сайт на МОСВ: www.moew.government.bg.