/ iStock/Getty Images
"Поглед към бъдещето" е името на атрактивна художествена изложба, подредена в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград.

Младата авторка се казва Ганиме Дьонмез и е започнала да рисува преди 17 месеца, живеейки в Оксфорд. Причината е СОVID-19 и затвореното социално пространство.

За идеята да твори и реализацията й художничката споделя, че заради седенето вкъщи опитала да рисува с маслени и акрилни бои. Направила и интернет страница с картини, изложени за продан с благотворителна цел.

СЗО: Пандемията ще окаже дългосрочно въздействие върху психичното здраве на хората

Аз съм математичка, завършила съм математическа гимназия в Хасково и част от висшето си образование получих в Софийския университет, специалност математика. Завърших Американския университет в същата специалност в Истанбул. Имам приятели в Разград, които ме поканиха да направя първата си самостоятелна изложба.

Отправям специални благодарности към Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев" и директора Димитър Петров, който се отзова сърдечно и помогна със своя екип за организирането и професионално представяне на изложбата", споделя авторът.

Младата художничка има вече 850 картини и продължавам да рисува. Тя е благодарна, че нейните картини с ярките си цветове пораждат усмивки y хората и ще станат причина за преживяване на приятни мигове в тези нелеки месеци и може би години.

Изложбата ще може да бъде разгледана до средата на септември.
 
БТА