/ Дарик радио,архив
40-годишният украински гражданин Андрей Т. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за управление на товарен автомобил с ремарке с концентрация на алкохол 3,12 промила, установено по надлежния ред.

Солидно почерпен украински шофьор засякоха край Осенец

Срещу него било образувано бързо производство, след като на 27 март тази година на пътя Русе – Варна в землището на община Разград подсъдимият шофирал товарния автомобил „ДАФ“ с ремарке, като криволичел по пътя. Това било забелязано от пътуващите в същата посока полицейски служители със служебен автомобил. От време на време камионът с украинска регистрация навлизал в лентата на насрещно движещите се и създавал предпоставки за пътно-транспортно произшествие.

Служителите на реда спрели за проверка товарния автомобил и поискали документите на водача. Докато слизал от камиона, украинският шофьор изпитвал сериозни затруднения и бил видимо пиян. На пода на кабината имало празна бутилка от уиски.

На място Андрей Т. бил  тестван с дрегер, който отчел рекордните промили алкохол в кръвта му. Мъжът бил отведен в болница, за да му бъде взета кръвна проба, но отказал, като се съгласил с показанията на дрегера. Издаден му бил акт за административно нарушение, а  документите за управление на автомобил иззети.

След първоначално взетата мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа, Районната прокуратура в Разград внесла в съда искане за постоянен арест на чужденеца, което било уважено от Разградския районен съд. Престъплението по член 346б, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Предстои делото срещу 40-годишния Андрей Т. да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.