/ Община Разград
Авариите по водоснабдителната и електроснабдителната мрежи в Община Разград са отстранени по данни на дежурния в Общинския съвет за сигурност. Снощи без вода бяха 4 села, а 1 - и без вода.

Актуална зимна обстановка в Община Разград (СНИМКИ)

Тези сутрин има частични проблеми със снабдяването с ток и вода единствено в село Мортагоново, а в Пороище - само с електричеството по някои улици, по отстраняване на авариите се работи.

Ще вали ли сняг и в петък?

Пътнопочистващата фирма е осигурила достъп до всички населени места в общината с изключение на две:
в момента се пробира с роторен снегорин пътят към Островче, а след това ще се разчисти пътят към Радинград, както и шосето към поповското село Тръстика, пътят е в границите на община Разград.

Разчистен е пътят към сметището, в момента се отстраняват от шосето към „Амилум“ закъсали ТИР-ове. В Община Разград са постъпили множество сигнали, на които се реагира днес: за непочистени улици: „Кратово“, „Илинденско въстание“, „Крали Марко“, общинския пазар в жк „Орел“, за паднали клони в жк „Орел“.

АПИ: Над 700 машини са работили за обработване на републиканските пътища

В момента се опесъчават и лугират стъпалата към хотел „Cartoon“, започнало е и отстраняване на ледени шушулки от обществени сгради.
В тази връзка местната управа призовава гражданите да сигнализират за опасни ледени шушулки по обществени сгради, както и да отстранят шушулките от сградите, които стопанисват.