/ / iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

/ iStock/Getty Images

Сутринта в страната почти няма да има валежи. Облачността ще се разкъсва и на места ще намалее до предимно ясно. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, по-ниски в отделни котловинни райони.

iStock/Getty Images

Облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°. По-късно след обяд от североизток, с умерен и силен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух.

iStock/Getty Images

Вечерта и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи.

iStock/Getty Images

Над планините облачността ще е по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

/ iStock/Getty Images

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва. С него ще нахлува студен въздух и вечерта на места ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ