Над 3000 книги събра евродепутатът Филиз Хюсменова за читалище „Делиорман“
Над 3000 книги събра евродепутатът Филиз Хюсменова за читалище „Делиорман“ / netinfo
В Деня на народните будители Народно читалище „Делиорман 2014 г“. в Разград получи книги, събрани в кампания, организираната от замстник-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова. Кампанията набра 3565 книги, които бяха връчени от координатора на Европейския информационен център на Хюсменова в Разград - Юмгюл Ахмедова.

Подпомагането на най-младата културно-просветна институция в Разград започна точно преди година с дарение от зам.-председателя на ДПС на стелажи за книги – съобщават от Европейския информационен център.

По идея на Хюсменова европейските й информационни центрове стартираха преди шест седмици кампания за издирване и събиране на книги. Целта на благотворителната инициатива беше да бъдат събрани над 3000 тома, за да може културният дом официално да кандидатства за регистриране на своя библиотека, съгласно Закона за обществените библиотеки и Наредбата за съхраняването, ползването и разпореждането с документи от библиотечния фонд.
 

Над 3000 книги събра евродепутатът Филиз Хюсменова за читалище Делиорман
netinfo


Така, за третия рожден ден на НЧ „Делиорман 2014 г“., Управителният му съвет прие официално дарените книги и поздравителен адрес от Филиз Хюсменова за Деня на народните будители.

Събитието, което се състоя в читалището, беше уважено от Областния председател на ДПС – Севгин Шукри, местният председател на партията Нюсрет Салим, както и председателят на Младежко ДПС в общината - Али Кязимов.

В поздравителния адрес Хюсменова подчертава, че „с общите и целенасочени усилия помогнахме една млада културна институция да продължи съхранението на нашето историческо наследство”. Председателят на читалището Хабибе Расим благодари за оказаната подкрепа.

В кампанията за набиране на книги са се включили частни дарители и библиотечни фондове. Те са получили благодарствени писма от Хюсменова. Най-успешна е била кампанията на ЕИЦ - Варна, в която бяха събрани 2150 книги.