Снимка:
Снимка: / Община Севлиево получи нов училищен автобус

Повече от 200 ученици и деца от община Разград ще пътуват до средищни училища през новата учебна година. Списъкът на учебните заведения, в които ще се обучават деца от близките селища, в които са закрити училищата и детските градини бе утвърден на заседание на Общинския съвет.

По предварителни данни в Основно училище "Никола Икономов" ще учат 40 ученици от село Гецово. Училище "Отец Паисий" ще приеме 35 деца от селата Мортагоново и Радинград, а в училище "Васил Левски" ще се обучават 32 ученика от пет населени места в общината. За средищни училища бяха определени още ОУ "Н.Й.Вапцаров" и Средно училище "Христо Ботев" в Разград. Ученици от населени места, в които няма действащи учебни заведения ще приемат и училищата в селата Киченица и Осенец.

За пътуващите ученици до седемте училища са осигурени целодневна организация на учебния ден, специализиран транспорт и обедно хранене.

Средищна детска градина на територията на община Разград е ДГ "Митко Палаузов". Тя е общинска и е на целодневна организация на учебния ден. За пътуващите до учебното заведение деца в задължителна предучилищна възраст е осигурен безплатен транспорт, уточниха от общинската администрация.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

БТА