Младежки клуб и информация за образование поискаха младежите от Голям извор и Хърсово
Младежки клуб и информация за образование поискаха младежите от Голям извор и Хърсово / netinfo

Младежки клуб и информация за възможностите за образование и трудова заетост са поискали младежите от селата Голям извор и Хърсово по време на срещи-дискусии с местните младежки общности с цел проучване на техните потребностите. Срещите са част от проект „Активни младежи – силни позиции“ на сдружение „Феникс-Разград“, финансиран по Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта – уточни ръководителят на проекта Огнян Станчев.

Дискусията в Голям извор се е провела в читалище „Напредък”, а в Хърсово – в читалище „Паметник”. Съдействие за организиране на събитията оказали кметовете на населените места.

Огнян Станчев и координаторът на проекта Мариян Боянов са запознали участниците в срещите с целите и предстоящите дейности по проекта.

В събитията са взели участие 40 младежи от двете населени места.

Според тях основните проблеми са: ограничените възможности за трудова заетост (главно сезонна), липса на социален и обществен живот за младите хора, ниската степен на образование, липсата на перспектива за развитие. Те определили следните основни свои потребности: нужда от информираност за възможности за продължаване на образованието и за заетост, информация за възможности за кандидатстване с проектни предложения по Програмата за развитие на селските райони, създаване на младежки клуб и др.

Представените проблеми и нужди, както и генерираните идеи за развитие на местните общности ще послужат за основа за разработване на анализ на настоящата ситуация – увери Станчев.

Младежки клуб и информация за образование поискаха младежите от Голям извор и Хърсово
netinfo