Изберете събитието на област Разград за 2016-та
Изберете събитието на област Разград за 2016-та / netinfo

Дарик-Разград отново ви предлага да изберете „Събитието на Разград за годината“. Анкетата се провежда за 4-ти път, имате възможност да гласувате за някое от селектираните от организаторите събития, както и сами да направите свое предложение на редакционния мейл.

Припомняме, че през 2012 г. избрахте за най-важно събитие требълът на „Лудогорец“, през 2014 г. – „Лудогорец“ в Шампионска лига, а през 2015 г. – изборът на нов кмет на Разград.

Ето нашите предложения за 2016 г.:

· Кметове с присъди – Двама кметове от област Разград през 2016 г. се срещнаха с Темида. За градоначалника на Кубрат Бюрхан Исмаилов това бе край на кметската му кариера – след влизане в сила на присъда за деяние от 2010 г., неговите пълномощия бяха прекратени и президентът насрочи нови избори. Кметът на село Гецово Пламен Пантилеев бе засечен да шофира с 2,07 промила алкохол в кръвта, получи условна присъда на първа инстанция, чака се решението на втора инстанция.

· 1 година управление на ГЕРБ в Разград – След 70 години управление на БКП и БСП от 1 година община Разград се управлява от ГЕРБ. Кметът д-р Валентин Василев събира необходимото мнозинство, за да прокара решенията на екипа си в местния парламент, в ролята на опозиция са БСП и Реформаторския блок.

· Европоходът на „Лудогорец“ – За втори път „Лудогорец“ влезе в групите на най-престижния клубен турнир – Шампионска лига – представи се достойно и завърши на трето място в групата си, което дава възможност за участие в турнира „Лига Европа“. „Лудогорец“ не осъзнава колко е силен“ – бе само един от коментарите на европейските футболни специалисти.

· Бунтът за концесията – Разградчани излязоха на протест, когато процедурата за отдаване на концесия на стадион „Лудогорец Арена“ се оказа под въпрос и „Лудогорец“ заплашиха, че ще играят мачовете си в друг град. След протестите за цената на тока през 2013 година и тези за Разградската република в зората на демокрацията, това бе третото масово, макар и не в същия мащаб, събитие, обединило жителите на Лудогорието.

· Развитието на гражданското общество – Разградчани с близки възгледи по теми, различни от политически, все по-често се обединяват в различни сдружения и работят активно за своите каузи. През тази година бяха регистрирани благотворителната организация „Да бъдем хора“ и сдружението „Защита на животните в Лудогорието“. Вече познати с активността си не само в Разград са и клуб „Зелена стъпка“, клуб „Пегас“ и Разградската велогрупа.

· Миризмите – Почти през цялата година разградчани се чувстваха обгазени, а институциите не бяха категорични какво точно се случва, има ли виновен и кой е той.

· Ако имате свое предложение, изпратете го на електронна поща: rad27@abv.bg.

Гласувайте ето тук до 24,00 ч. на 3 януари 2017 г., за да определите „Най-важното събитие за област Разград за 2016 г."