Викове „Оставка” пред общината, 15 фена влязоха на сесия
Викове „Оставка” пред общината, 15 фена влязоха на сесия / netinfo

Близо 1000 фенове се събраха пред община Разград днес преди сесията на местния парламент. На заседанието днес се решава дали да бъде обявена концесия на стадион „Лудогорец Арена”. Преди дни от клуба обявиха, че няма да участват в процедурата поради неясноти в изискванията, въпреки становищата на 4 от 5-те политически групи докладната да се оттегли и преразгледа кметът д-р Валентин Василев обяви, че няма да я оттегли.

Феновете призоваха да бъдат намерени допирни точки, след като това не се случи, организираха мирен протест пред местната управа. „Мишок. Убиец на града” бяха текстовете на плакатите, а възгласите на запалянковците „Оставка”. Представител на общината пред входа й нямаше, съветниците минаваха спокойно и без ексцесии. С одобрителни възгласи бяха посрещнати представителите на „Лудогорец” Теменуга Газдова, Александър Александров и Ангел Петричев.

На сесията на 11 етаж се качиха 15 от феновете, от тях двама се бяха записали за изказване преди старта на сесията. Ресторантьорът Румен Стоянов и адвокатът Емил Николов призоваха съветници да направят така, че „Лудогорец”, който носи радост, а и приходи на общината и жителите й да остане да играе в Разград домакинските си срещи.